Anthias is in tegenstelling tot menig andere duikvereniging springlevend! Wij zijn een serieuze maar vooral ook heel gezellige vereniging die de duiksport een warm hart toedraagt. Onze thuisbasis is in Voerendaal aan de rand van het Limburgse Heuvelland.

Op 9 april 1991 werd onze vereniging notarieel opgericht te Heerlen onder de naam ” ‘T Duukerke”. Deze naam werd op 15 september 1993 aangepast naar de huidige naam Anthias. In 2018 werd het 25 jarig bestaan gevierd van de naam Anthias.

Op dit moment heeft onze vereniging zo’n 35 actieve leden. Naast het duiken organiseren we ook diverse activiteiten waar onze partners bij betrokken worden zoals bijvoorbeeld de zomer-BBQ en de winterwandeling. Meerdere keren per jaar organiseren we duikweekenden in Zeeland, België en Spanje. Bij voldoende deelname gaan we ook wel eens naar Egypte, Kroatië enz. enz.

Anthias hecht veel waarde aan (duik)veiligheid. Zo stellen we het hebben van een reanimatiediploma en het volgen van reddingslessen en reddingsoefening voor onze leden verplicht. Onze instructeurs hebben allen een V.O.G (Verklaring Omtrent Gedrag) en zowel instructeurs als divemasters (3*-duikers) hebben de cursus toezichthouder in het zwembad gevolgd.