Anthias is in tegenstelling tot menig andere duikvereniging springlevend !!!

Wij zijn een serieuze maar vooral ook heel gezellige vereniging die verschillende facetten van de duiksport een warm hart toedraagt. Onze thuisbasis is zwembad “De Joffer” in Voerendaal aan de rand van het Limburgse Heuvelland.

Op 9 april 1991 werd onze vereniging notarieel opgericht te Heerlen onder de naam ” ‘T Duukerke”. Deze naam werd op 15 september 1993 aangepast naar de huidige naam Anthias. In 2018 vierden we het 25 jarig bestaan van Duikvereniging Anthias.

Op dit moment heeft onze vereniging zo’n 35 actieve leden. Naast het duiken zelf, organiseren we ook diverse activiteiten waarbij ook partners en familie betrokken worden zoals bijvoorbeeld de zomer-BBQ en de winterwandeling. Meerdere keren per jaar organiseren we duikweekenden in Zeeland, België en Spanje. Bij voldoende deelname gaan we ook wel eens naar Bonaire, Egypte, Kroatië enz. enz.

Anthias hecht veel waarde aan (duik)veiligheid. Zo stellen we het hebben van een reanimatiediploma én het volgen van reddingslessen en reddingsoefeningen in zwembad en buitenwater voor onze leden verplicht.
Onze instructeurs hebben allen een geldige V.O.G (Verklaring Omtrent Gedrag) en zowel bestuursleden, instructeurs als divemasters (3*-duikers) hebben de cursus toezichthouder in het zwembad gevolgd.