Wij zijn duikvereniging Anthias uit Voerendaal. Gezelligheid staat bij ons voorop en doordat we met ongeveer 35 leden zijn, kent iedereen elkaar. Naast het regelmatig duiken in lokale wateren en Zeeland, worden er ook duiktrips naar het buitenland georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de ‘Drive And Dive’ naar Llafranc in Spanje.

Lees hieronder meer over onze vereniging!

Onze filosofie

Anthias is opgericht door een aantal vrienden die het duiken een prachtige hobby vinden, en die hun kennis en ervaring met anderen willen delen.
Vriendschap en gezelligheid zijn daarom dé speerpunten van de vereniging.

dvanthias

Duikopleidingen

Behalve lekker duiken, verzorgen wij ook duikopleidingen.
Daarvoor hebben wij diverse gecertificeerde duikinstructeurs, die samen met de leden de duikopleidingen verzorgen. Klik hier voor meer info over duikopleidingen!

Het zwembad

Tijdens het binnenseizoen (Oktober – April) komen wij elke woensdagavond vanaf 20:10 uur samen in zwembad ‘De Joffer’ in Voerendaal. Voordat we aan de duiktrainingen in het drie meter diepe bad (de meeste baden zijn tegenwoordig nog maar 2 meter wat sommige oefeningen doen erg lastig maakt) beginnen, worden er in De Joffer de theorielessen gegeven. Na de training is er altijd een gezellige ‘derde helft’ in de kantine. Kom gerust een keer kijken!

Activiteiten

Behalve de zwembadtrainingen hebben we nog meer activiteiten:

-Regelmatig wordt er in lokale wateren gedoken, georganiseerd aan de hand van de duikagenda of spontaan door een “Zin om te duiken?” whatsappje.
-Ook duiken we regelmatig in Zeeland en naast dagtrips worden er ook een aantal keer per jaar duikweekenden georganiseerd.
– In het voor- en najaar is er de mogelijkheid om mee te gaan met de buitenland vakantie, waarbij met de vereniging (inclusief eventueel de famile) een duikstek in het buitenland bezocht wordt om gezellig te duiken en vakantie te vieren.
-Ook buiten het water zijn we een gezellige vereniging, met diverse evenementen zoals een zomer-bbq!

N.O.B. / C.M.A.S.

Als vereniging zijn we aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond, een duikorganisatie erkend door wereldduikfederatie CMAS. De duikopleidingen volgen dan ook de CMAS (vaak iso-gecertificeerde) structuur, wat garant staat voor kwalitatief goede opleidingen.

Interesse om lid te worden van onze duikvereniging?
Klik dan hier voor meer informatie!